Muratlıda Trenden Atlayan Çocuklar Hayatını Kaybetti

17 Şubat 2012 Cuma


İlçemiz Anadolu Lisesi 10-a sınıfında okuyan Van Bahçesaray nüfusuna kayıtlı Ender KAYAN (15) ile yine aynı okulda okuyan Kars doğumlu 9.sınıf öğrencisi Nihat SAL (16), yarıyıl tatili nedeniyle gittikleri İstanbul’dan trenle okullarına dönerken,Muratlı tren istasyonunu geçtiklerini fark edince, Panikleyen çocuklar trenden atladılar. Çocuklardan Nihat SAL,  rayların dışına düşerek ağır yaralandı,diğer öğrenci Ender KAYAN, atlama esnasında dengesini kaybederek tren rayları arasındaki traverse başını vurarak olay yerinde hayatını kaybetti  Kazadan yarlı kurtulan Nihat SAL, acilen Muratlı Devlet hastanesinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Tekirdağ devlet hastanesine sevk edildi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcınsın incelemesinin ardından Muratlı devlet hastanesi morguna kaldırıldı.
Hayatını kaybeden 10.d  sınıfı öğrencisi Ender Kayan’ın cenazesi ailesi tarafından alınarak İstanbul’da okul müdürü ve arkadaşlarının katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.
DDY ın tarifeli İstanbul Sirkeci Kapıkule 15;20 de kalkan Edirne ekpresi treni 19;15 de  Muratlı istasyonunda 3 dakika bekleme yaptıktan sonra hareket etti ,hareketinden sonra Muratlı istasyonundan 200 cü metrede 40-50 km ye ulaşan sürati esnasında panikleyen öğrenciler atlamış olduklarını istasyon yetkilileri açıkladı,Tekirdağ Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralı öğrenci Nihat Sal taburcu edilerek ailesi ile İstanbul’a götürüldü.
Tren kazasında hayatını kaybeden Ender KAYAN, Muratlı Anadolu Lisesinde sınıf birincisi bir çocuk olup okulda sevilen, çalışkan, fakir bir ailenin çocuğuymuş. Sakin, kimseyle sorunu olmayan, öğretmenleri tarafından sevilen fakir bir ailenin çocuğu olup imkânsızlıklar içinde yardımsever eğitim destekçileri tarafından okutulan bir öğrenciymiş. Hayatını kaybetmesinin ardından Ender KAYAN’I seven öğretmenleri, okul müdürü Arif YILMAZ ve yurt müdürü Mustafa AYDIN ile Yaşar VURAL büyük üzüntü ve şok yaşadılar. Başarılı ve örnek bir öğrenci olan Ender Kayan için adeta tüm Muratlı yasa boğuldu.

0 yorum: