Trakyanın En Buyuk Alışveriş Merkezi Tekira Açıldı

28 Kasım 2008 Cuma



Trakya'nın en büyük alışveriş merkezi 'Tekira' açılışında izdiham çıktı. Sabah saatlerinde kapılarını açan alışveriş merkezine girmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Carrefour market içerisinde alış veriş yapmak isteyenler ise indirimli ürünleri alabilmek için birbirleri ile yarıştı.

Eroğlu Holding ve Özdoyuran Grubu ortaklığı olan 'Tekira' sabah saatlerinde açıldı. Alışveriş merkezine girmek isteyen vatandaşlar AVM önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kapıların açılması ile birlikte bir anda giriş kapılarında izdiham çıktı. İçeri girmek için sıra bekleyen vatandaşlar adeta birbirlerini ezdi. Yoğunluk nedeniyle güvenlik görevlileri de kapılarda zor anlar yaşadı, bazı vatandaşlar ise ezilme tehlikesi atlattı. Kalabalıkta çocuğunu kaybettiğini söyleyen bir kadın ise tekrar dışarı çıkabilmek için güvenlik görevlileri ile tartıştı. 85 bin metrekarelik bir alana kurulan olan Tekira alışveriş merkezinin trakya'da çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, "Bugün burada Tekirdağ'da gerçekten Tekirdağ'ın belki de kaderini değiştircek büyük bir proje hayata geçmiş oldu. Tabi burda herşeyden önce Özdoyuran ve Eroğlu ailesine teşekkür ediyoruz.Gerçekten Tekirdağ için çok büyük bir yatırım oldu. Biz sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesinde büyük katkı vereceğine inandığımız Tekira'nın Trakya'da bir çekim merkezi haline geleceğini düşünüyoruz" dedi.
AVM ile ilgili olarak bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazmi Özdoyuran ise resmi açılışın 6 Aralık'ta yapılacağını ifade ederek, bugünden itibaren kapılarını açtıklarını söyledi. Özdoyuran, "30 dönüm bir arsa üzerine 85 bin metrekarelik toplam inşaat alanı olan bir alış veriş merkezi oldu. Bunun 50 bin metrekarelik alanı alışveriş, 30 bin metrekarelik kısmı garajlar ve 5 bin metrekarelik alanında teknik depoların bulunduğu kısımdır. Yaklaşık 100 dükkan bulunuyor. Bu dükkanlar Tekirdağ'ın ekonomisine büyük katkı getirecek. Dükkanların tamamı neredeyse tutuldu. Dekorasyonunu tamamlayan dükkanlar hizmetlerine başladı. Bizim bu projede üzerinde durduğumuz en önemli husus Tekirdağlı olarak Tekirdağ'a bu alışveriş merkezinin büyük katkı yapacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Trakya'nın en büyük alışveriş merkezini açtıklarını ifade eden Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ise krizlerin gelip geçici durumlar olduğunu ve AVM'nin bundan etkilenmeyeceğini söyledi. Tekirdağlılar ise Trakya'nın en büyük alışveriş merkezi olan 'Tekira'yı ilgi ile izledi. Dükkanları tek tek dolaşan vatandaşlar açılışı yapılan Carrefour market içerisinde alışveriş yapabilmek için birbirleri ile yarıştı. Özellikle indirim ürünlere ilgi gösteren vatandaşlar alışveriş yapabilmek için
birbirleri ile yarıştı.
İHA

0 yorum: